Blogger Backgrounds

Popular Posts

Monday, 30 September 2013

My Life As " Guru Ganti"....

Assalamualaikum para pembaca semua,

Saya ingin memohon maaf kerana sudah lama saya tidak menulis didalam blog saya.... ( entah ada org baca ke tidak)....


Kini saya sedang menunggu hari - hari saya untuk menjadi seorg graduan, saya telah menjadi seorang guru ganti bahasa inggeris di sekolah menengah dikampung saya. ermmmmmm... first day mengajar memang happy but my student was so nakal terutama sekali budak tingkatan 1. I also teach form three student and also they gonna take the big exam (PMR)...
Bile time nak buat kuiz tapi x jadi happy betul diorng.
Yang teramat lucu sekali when teaching the form 1 student in the class was so noisy, saya cuba nk buat mereka senyap tapi tak menjadi.   sampai satu tahap t dapat nk buat ape2 langsung...
yang akhir sekali apabila kiter suruh buat kerja berkumpulan mula lah diorng wat bodoh.... buat bising dan macam2 untuk kiter rase boring dengan diorng n cancel group work tersebut.
Baru lah sekarang rase macam mana perasaan cikgu kiter apabile kiter buat der je dengan cikgu..... sampai disini sahaja hasil nukilan yang dapat saya tulis.. jangan diambil kedalam hati coz ini hanyalah cerita untuk suka2 dan perasaan saya sahaja....

Sunday, 19 May 2013

THEASIS


Assalamualaikum semua....

Sudah sekian lama aku tak tulis kt blog aku ni... nak buat cam mana sibuk dengan preparation final exam aku ni. pening kepala... x sampai 3 minggu lagi aku kena present teasis aku ni... mintak2 lepas... semua kengkawan aku pun stress gak tp pada yang dah banyak progress tahniah...

minggu depan aku kena pegi interview utk aku punya theasis... mintak2 semuanya berjalan dengan lancar...

entah kenapa aku banyak merapu je dalam blog aku kli ini... mungkin tertekan kut... its ok, so next time aku x nk stress out pasal assignment... goodluck for me..

good bye and assalamualaikum.